Healing är ett sätt att förstärka läkningen genom att tillföra energifrekvenser i direkt anslutning till den själsliga dimensionen. Genom att kroppen accepterar den frekvens som görs tillgänglig påskyndas läkningen.

Behandling
En behandling går till så att personen ligger på rygg med kläderna på, och healingen ges av terapeuten genom händerna. Det vanligaste är att healingen äger rum på kraniet, och att det därifrån sprids ned över kroppen. Har man speciella problem i inre organ kan händerna även läggas över de affekterade organen för att rikta energin mer specifikt.

Healing är ett kraftfull redskap som kan ge starka och förvånansvärda resultat. Det kan med fördel även kombineras tillsammans med andra terapier, t.ex. massage. Som healingterapeut öppnar man upp som en kanal till den andliga dimensionen, och överför denna energi direkt till personen som blir behandlad. Behandlingen upplevs som djupt avslappnande och har starka läkande effekter på både kropp och själ. Ofta upplever personen förbättring med en gång efter behandlingen, ibland tar det några timmar eller dagar innan förbättring sker.