Denna hemsida handlar om våra två älskade Douge de bourdaux, Amberstics kurt "Tusse" och Dougehills Ace ventura "Ragge". Tusse och Ragge bor i Varberg med matte Frida och husse Jonas.

Amberstics Kurt "Tusse"
E: Bon Vitalis Gangster
U: Famara De El Mencey Loco
Tusse kom till oss den 19 Juni 2004 och han var den sötaste valp jag någonsin sett, vi hämtade honom hos Kalle och Carina på Doguehills i Åstorp. Redan som valp var han väldigt tuff och skulle skälla på dom största hundarna han träffade på. Andra hundar är inget han tycker är jätte kul att träffa på förutom Ragge halvbrosan, och Hooch helbrosan som bor hemma hos min mamma, dom är dom roligaste att leka med även om dom får sig en omgång om dom gör något som inte Tusse är med på. Tusse har haft oturen att var sjuk en del i sitt korta liv, för ca två veckor sen bar det av till veterinären igen, han hade fått en tumör (godartad) så nu har han gått med krage i två veckor och det är inget som är så populärt. Men nu hoppas vi på att han håller sig i från veterinären. Tusse har varit på några utställningar men det är inget han tycker är speciellt kul, så han behöver inte åka med på några längre, han tycker det är roligare att vara med husse i verkstan och jobba.

Dougehills Ace Ventura "Ragge"
E: Bon Vitalis Gangster
U:Vive le sante T-Rex
Ragge hämtade vi för nästan exakt ett år sen den 8 oktober 2005 också nere hos Kalle i Åstorp. Det var inget planert alls, han var bara så otroligt söt, så vi var tvungna att ta med honom hem. Han är fortfarande väldigt "valpig" springer runt och jagar löv och ska leka med allt som rör sig. Ragge kommer nog att bli en riktig bjässe för han är redan större än Tusse, så var han kommer att sluta någonstans ska bli kul att se. Det bästa han vet är att reta Tusse, bita han i svansen och springa runt och busa och leka med sin pipleksak som kan reta galfeber på en. Det är bara husse och matte som gäller för honom, speciellt husse! Ragge är den som åker på utställningar, han har inte varit på så många men dom han har varit på har det gått väldigt bra!